19 Mart 2013 Salı

Elmalı Tart

Elmalı Tart
Malzemeler:
Hamuru için:2-3 su brd.un(tartınızın büyüklüğüne göre değişir),125 gr.margarin,1-1,5 su brd pudra şekeri

Üstü için:Kabuğu soyulmuş,halka halka doğranmış elma,çekirdeklerini çıkarmayı da unutmayın.(sayısı isteğe bağlı,istediğiniz kadar kullanabilirsiniz,illa taze elma olması gerekmiyor,ben evdeki pörsümeye yüz tutmuş elmaları değerlendirdim),bir tutam tarçın,2-3 yemekkağığı tozşeker,iri iri kıyılmış ceviz,5dk.ılık suda bekletilmiş kuru üzüm

Yapılışı: Dogranmış elmaların üzerine tarçın,şeker,ceviz ve üzümleri ekleyin,3-4 kaşık da su ekleyip ateşe koyun iyice rengi değişip biraz karamelleşinceye kadar pişirin.

Diğer tarafta hamur için olan malzeleri karıştırarak iyice yoğurun ve merdane ile yuvarlak bir şekilde açın.Açtığınız hamuru pişen elmaların üzerine kapatın..
Hamurun ortasına bir delik açın ve fırında 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirin. 
.
 Fırın kabına servis tabağını kapatarak  ters çevirin.Görüntü de lezzet de harika.Afiyet olsun...